Pasta met ricotta, basilicum en verse tomatensaus

Ingrediƫnten (3-4 personen)

  • 200 gr pasta
  • geraspte parmezaanse kaas
  • Voor de saus
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 trostomaten
  • 75 gr cherrytomaatjes
  • 1/2 groentenbouillonblokje
  • 1 handvol verse basilicum
  • 3 el ricotta
  • 1 el kappertjes
  • zout en peper
  • snuf cayennepeper

Hoe te bereiden?

Hak de ui en knoflook fijn. Fruit deze in een pan waarin de hele saus gemaakt kan worden. Snijd de tomaten en voeg toe aan de pan. Doe een scheutje water en een half bouillonblokje erbij en breng aan de kook. Kook tot de tomaten zacht beginnen te worden. Kook ondertussen de pasta. Voeg de ricotta en basilicum toe, zodra de tomaten zacht zijn. Maak hier een saus van door het mengsel te staafmixen. Breng op smaak met zout, peper en cayennepeper. Roer de kappertjes erdoor. Meng de saus door de pasta en verdeel over de borden. Strooi de geraspte parmezaanse kaas erover en serveer direct.

, , ,

3 reacties op “Pasta met ricotta, basilicum en verse tomatensaus”

zoonlief

donderdag, 7 maart 2013 om 17:04

mmmmm…

ziet er lekker uit, we gaan er meteen aan beginnen.

dankje mama

zoonhonger

donderdag, 7 maart 2013 om 17:07

hmmm…

dit is men dagje wel, snel snel naar de winkel en hop
hop.

dankjewel virtuele mama

Danielle

vrijdag, 25 juli 2014 om 07:15

Lekker recept! Tip: voor een lekkere structuur het pureren van de saus achterwege laten.

Reageer