Spaghetti met pancetta roomsaus

Ingrediƫnten (2 personen)

  • 200 g spaghetti
  • ca. 8 plakjes pancetta
  • een handjevol cherrytomaatjes, gehalveerd
  • een scheutje verse slagroom
  • 1 bolletje buffelmozarella, in stukjes
  • 10 blaadjes verse basilicum, in dunne reepjes gesneden
  • versgeraspte parmezaanse kaas

Hoe te bereiden?

Kook de spaghetti al dente in een pan met ruim kokend water. Doe de plakjes pancetta in een koekenpan zonder olie en bak tot ze bruin en krokant beginnen te worden. Voeg dan de cherrytomaatjes en een flinke scheut room toe en laat een paar minuten pruttelen. Breng de saus op smaak met zout en peper. Voeg de pasta, wanneer deze klaar is, toe aan pan met de saus en roer goed door elkaar. Zet het vuur uit en roer de buffelmozarella en de basilicum erdoor. Serveer met versgeraspte parmezaanse kaas.

, , , ,

Reageer