Linguine met sardientjes en bloedsinaasappel

Ingrediƫnten

  • 150 g linguine
  • 2 grote (bloed)sinaasappels
  • klein bosje peterselie, fijngehakt
  • olijfolie
  • 90 g verse broodkruim
  • 5 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 250 g sardientjes in olijfolie

Hoe te bereiden?

Kook de pasta al dente in een pan met ruim kokend water en een beetje zout. Schil de sinaasappels snijd ze in dunne plakjes.

Verhit een paar eetlepes olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de knoflook. Pas op dat de knoflook niet verbrandt. Voeg als de knoflook zacht is en bruin begint te worden het broodkruim toe. Rooster het broodkruim tot dit goudbruin en krokant is. Roer af en toe door.

Doe de sardientjes in een kleine ovenschaal en rooster deze ongeveer 5 minuten onder de grill tot ze beginnen te sissen. Giet de pasta af en gooi deze om met de geroosterde sardientjes, het broodkruim, de sinaasappelschijfjes en de peterselie.

, , , , , ,

1 reactie op “Linguine met sardientjes en bloedsinaasappel”

zoonhonger

dinsdag, 12 maart 2013 om 17:01

heeeeeerlijk!!!

echt super recept!

danku

Reageer